پمپ دنده ای نقش جهان
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گروه تولیدی نقش جهان فعالیت خود را در سال 1379 با تولید قطعات دستگاه های سنگبری شروع کرد. این شرکت پس از چند سال فعالیت در زمینه های مختلف صنعتی اقدام به تولید انواع پمپ های صنعتی کرد. پمپ های دنده ای یکی از محصولات پر تقاضا این شرکت است که با توجه به نیاز مستمر کشور به این محصولات، این شرکت موجب کاهش هزینه خرید و رونق تولید داخلی شده است. مجموعه صنعتی نقش جهان با بیشتر از یک دهه تجربه و فعالیت در صنعت کشورمان مفتخر به تولید پمپ های دنده ای (غلیظ کش) است. برای مشاوره و خرید پمپ دنده ای نقش جهان با کارشناسان فروش در تماس باشید. انواع پمپ دنده ای نقش جهان اصفهان در سایت کالا صنعتی موجود است. برای آگاهی از قیمت پمپ با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پمپ دنده ای نقش جهان

شرکت نقش جهان در سال 1388 توانست نوع جدیدی از پمپ های دنده ای را ثبت اختراع کند. این گروه صنعتی قادر به ارائه خدمات در زمینه های مختلفی است. از جمله این خدمات می توان به تولید انواع پمپ دنده ای ، ارائه خدمات پس از فروش، باز تولید و مهندسی معکوس پمپ های دنده ای و سرویس انواع پمپ ها اشاره کرد. تمامی خدمات این شرکت توسط مهندسین توانای ایرانی انجام می پذیرد. شرکت نقش جهان توانسته است در طی سال های اخیر تعداد زیادی از جوانان را مشغول به کار کرده و به کمک متخصصان ایرانی محصولات ایرانی قابل رقابت با محصولات با کیفیت اروپایی را تولید کند. سایت کالا صنعتی به عنوان یکی از فروشگاه های صنعتی داخلی اقدام به ارائه محصولات شرکت نقش جهان می کند. با توجه به حمایت کامل سایت کالا صنعتی از تولیدات داخلی، این سایت محصولاتی را ارائه می دهد تا قابلیت رقابت با نمونه های خارجی را داشته باشد. پمپ های دنده ای نقش جهان دارای کیفیتی مناسب و قیمتی به صرفه می باشند که در سایزهای مختلف و در کاربردهای مختلف طراحی و تولید می شوند.

پمپ دنده ای چیست؟
پمپ های دنده ای از جمله پمپ های پر کاربرد در صنایع مختلف می باشند. پمپ های دنده ای زیر مجموعه پمپ های جابه جایی مثبت هستند که براساس قانون حجم کنترل کار می کنند. در واقع سیال بین دندانه های دو چرخ دنده درگیر محصور شده و با توجه به اختلاف فشار بین ورودی و خروجی محفظه به سمت خروجی حرکت می کند. پمپ های دنده ای از دو چرخ دنده که به عنوان چرخ دنده های درگیر شناخته می شوند، تشکیل شده است. چرخش چرخ دنده ها موجب ایجاد حالت مکش در سمت ورودی پمپ می شود. سیالی که وارد محفظه پمپ می شود به دو ناحیه وارد می شود. ناحیه اول فضای بین دو دندانه چرخ دنده است که به صورت مستقیم به خروجی متصل است. فضای دوم، فضای بین دندانه یک چرخ دنده و پوشش اطراف پمپ است که در این فضا نیز سیال بین دندانه و سطح بیرونی محصور شده و با توجه به جهت چرخش چرخ دنده ها به سمت خروجی هدایت می شود. پمپ ها دنده ای دارای دو مدل داخلی و خارجی می باشند و اساس کار هر دو مدل مشابه یکدیگر است و تنها تفاوت جزیی آن ها در سایز چرخ دنده های درگیر است.

پمپ دنده ای

پمپ های دنده ای خارجی دارای دو چرخ دنده یکسان از لحاظ ابعادی می باشند. این دو چرخ دنده دارای دو محور مجزا می باشند که با سرعت یکسانی در حال چرخش می باشند. در پمپ های دنده ای معمولا یکی از چرخ دنده ها به عنوان چرخ دنده محرک شناخته می شود که به موتور الکتریکی متصل است و موجب چرخش چرخ دنده دیگر می شود. در برخی موارد هر دو چرخ دنده متصل به موتور الکتریکی هستند. ورودی و خروجی این مدل از پمپ ها در راستای یکدیگر قرار دارند. محور های متصل به چرخ دنده ها توسط دو بلبرینگ پشتیبانی می شوند.

پمپ های دنده ای داخلی دارای ساختار مشابه با پمپ های دنده ای خارجی می باشند با این تفاوت که چرخ دنده های درگیر در این مدل از پمپ ها سایزهای متفاوتی دارند. معمولا چرخ دنده بزرگتر به عنوان چرخ دنده محرک شناخته می شود که دارای دندانه هایی به سمت داخل است. این چرخ دنده موجب چرخش چرخ دنده داخلی می شود. چرخ دنده داخلی در این مدل از چرخ دنده دارای مرکزی متفاوت با چرخ دنده بزرگتر است. سیال محصور شده در این مدل از چرخ دنده به سمت خروجی پمپ که در راستای ورودی نمی باشد هدایت می شود. پمپ های دنده ای جهت انتقال کلیه سیالات با ویسکوزیته بالا و بدون ذرات معلق بکار گرفته می شوند. حداکثر فشار این سری از پمپ ها 5 بار است و قابل ذکراست که مایعات باید دارای خاصیت خود روغن کاری باشند.

کاربرد پمپ دنده ای
صنایع نفتی (گازوئیل، روغن، قیر)
صنایع غذایی (عسل،روغن خوراکی، بیسکوییت، انواع ملاس ها،خمیر ها)
صنایع شیمیایی (مواد اسیدی، چسب، رنگ و رزین)
عملکرد پمپ دنده ای
تمام پمپ های دنده ای تشکیل شده از دو چرخ دنده (محرک و متحرک) در داخل پوسته که در زمان چرخش،دنده ها مایع را از دهانه مکش کشیده و در میان دو دنده و سطح پوسته نگه داشته و با خود به دهانه تخلیه حمل کرده و تخلیه می شود. در هر دو طرف چرخدنده ها بوش های چدنی برنزی قرار دارند که محور دو طرف دنده در آن قرار دارد که در حین گردش،بوش ها روغن کاری می شوند یک سمت محور محرک از پوسته خارج می شود و برای جلوگیری از نشت مایع درون پوسته نخ گرافیتی و مهره جلوی آن برای وارد کردن فشار نخ ها به دور شافت کاربرد دارد. اغلب این سری از پمپ ها برای موادی که حداکثر 300 درجه سانتیگراد دما دارند استفاده می شود.

ارتباط سرعت با ویسکوزیته
برای روغن کاری و سیستم خنک کن روغن مایعات رقیق با ویسکوزیته 10 الی 40 حداکثر سرعت 1000 دور در دقیقه مناسب است. برای سیالات خود روغن کار با ویسکوزیته 30 الی 150 حداکثر سرعت 750 دور در دقیقه مناسب است. برای مایعات سنگین، روغن ها، ملاس ها، خمیرها و دیگر مایعات که دارای ویسکوزیته بالا هستند حداکثر سرعت 200 الی 500 دور در دقیقه مناسب است. حداکثر مقدار سرعت پمپ های استنلس استیل و برنجی 200 الی 500 دور در دقیقه است.

نکاتی برای بهبود بازده پمپ
توجه به غلظت سیال و دور انتخابی الکتروموتور و گیربکس صنعتی
استفاده از کوپلینگ های بالانس شده و اطمینان از هم مرکز بودن آن ها
استفاده از زانوی 45 درجه با فاصله حداقل 1 متر جهت افزایش بازده و کم شدن صدا
استفاده از سوپاپ یا شیر یک طرفه توری دار در ابتدای لوله مکش
قبل از روشن شدن دستگاه از مملو بودن مواد داخل پمپ اطمینان حاصل کنید.
انواع پمپ دنده ای نقش جهان
پمپ دنده ای سری HF
پمپ دنده ای سری PHF
پمپ دنده ای سری BHF
پمپ دنده ای سری SHF
پمپ دنده ای سری GF
پمپ دنده ای سری VGF
پمپ دنده ای سری HF
این مدل از پمپ های دنده ای نقش جهان مشابه پمپ های سری PHF است. حداکثر دبی و ماکزیمم فشار ارائه شده توسط این مدل از پمپ ها مشابه سری PHF است. جنس بدنه و دندانه های چرخ دنده این پمپ ها نیز مشابه سری PHF است. حداکثر دمایی که این مدل از پمپ ها قادر به کار در آن هستند، 80 درجه سانتی گراد است. این مدل از پمپ های برای سیالات خورنده و مایع های پاک کننده مناسب است. این سری پمپ دارای بدنه از جنس چدن خاکستری و دنده فولادی است و برای جابجا کردن مواد بدون خورندگی و حساسیت بهداشتی استفاده می شود.

hf پمپ دنده ای

پمپ دنده ای سری PHF
پمپ های سری PHF از جمله پمپ های هستند که قادر به پمپاژ سیالات ویسکوز مانند عسل، مواد خمیری و قیر را دارند. این مدل از پمپ ها دارای محفظه ای چدنی می باشند که دندانه های چرخ دنده های آن ها از فولاد است. ماکزیمم فشار قابل ارائه توسط این مدل از پمپ ها 5 بار است. حداکثر دبی این پمپ ها 133 لیتر بر دقیقه است. جنس دندانه ها و پوشش اطراف این مدل از پمپ ها طوری است که قادر به تحمل دمای حدود 300 درجه سانتی گراد را دارند. این سری از پمپ ها مشابه پمپ دنده ای HF هستند با این تفاوت که به جای نخ نسوز جهت نشت مایع اطراف شافت از بلبرینگ و کاسه نمد استفاده شده است و برای موارد خاص از مکانیکال سیل و فیبر و فنر هم استفاده می شود.


پمپ دنده ای phf

پمپ دنده ای سری BHF
پمپ های دنده ای سری BHF زیر مجموعه پمپ های HF می باشند که برای انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا مناسب هستند. جنس بدنه این مدل از پمپ ها برنج و دندانه های چرخ دنده آن ها از فولاد ضد زنگ است. بیشترین دمایی که قادر به عملکرد در آن است، 300 درجه سانتی گراد است. این نوع از پمپ ها باید در دورهای پایینی کار کرده و حتما به گیربکس شافت مستقیم متصل شود. جنس بدنه ی این پمپ برنجی بوده و دنده آن استیل 316 است. همچنین برای جابجایی مواد غذایی هم استفاده می شود.

پمپ دنده ای bhf

پمپ دنده ای سری SHF
این مدل از پمپ ها دارای بدنه و دندانه های تماما از استیل می باشند که موجب می شود از این مدل پمپ ها برای انتقال مواد اسیدی و غذایی استفاده شود. حداکثر دبی تولیدی توسط پمپ های دنده ای سری SHF 72.5 لیتر بر دقیقه است. ماکزیمم فشار قابل ارائه توسط این پمپ ها 2 بار است. این مدل از پمپ ها به واسطه جنس فولادی شان برای عملکرد در دورهای پایین مناسب می باشند. جنس این پمپ تمام استنلس استیل 316 بوده و برای جابجایی مواد غذایی و مواد اسیدی استفاده می شود.

پمپ دنده ای shf

پمپ دنده ای سری GF
این سری از پمپ های دنده ای شرکت نقش جهان یکی از قدرتمند ترین پمپ های تولیدی توسط این شرکت است. پمپ های سری GF توسط آلیاژ های فلزی مناسبی ساخته شده است که قادر به تحمل دمای 300 درجه سانتی گراد را نیز دارد. این مدل از پمپ ها قادر به انتقال سیال تا دبی 2000 لیتر بر دقیقه را دارد. حداکثر فشار تولیدی توسط این مدل از پمپ ها 5 بار است. سایز های ارائه شده توسط این پمپ ها بین 2 تا 6 اینچ متغیر است. این مدل از پمپ ها برای انتقال مواد مختلف مانند آسفالت، قیر، رزین، رنگ و مواد خوراکی مناسب می باشند. بدنه ی این پمپ از جنس چدن خاکستری و شفاف بوده و دنده ها از فولاد آبکاری شده استفاده می شود. اغلب از این پمپ ها برای جابجایی مواد با حجم و غلظت بالا استفاده می شود.

پمپ دنده ای gf

پمپ دنده ای سری VGF
این سری از پمپ ها دو جداره بوده،جداره ی داخلی برای عبور سیال اصلی و جدار خارجی روغن جریان دارد.

 منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/785/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%BE%D9%85%D9%BE/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D9%84%DB%8C%D8%B8-%DA%A9%D8%B4/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86





:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 فروردين 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: